Friedrich-Ebert-Stiftung
Tiranë

Rr. Kajo Karafili
Nd-14, Hyrja 2, Kati 1, Kutia
Postare 1418
Tiranë, Albania

+355(0)4 22 50 986
+355(0)4 22 73 306

info.tirana(at)fes.de
 

Shoqëri civile aktive dhe rinia

Shoqëri civile aktive dhe rinia

Fondacioni bashkëpunon me organizata dhe shoqata të ndryshme, të cilat angazhohen në mënyrë aktive për zhvillimin demokratik të vendit. më shumë

Dialogu social dhe zhvillimi ekonomik

Dialogu social dhe zhvillimi ekonomik

FES bashkëpunon me aktorë të ndryshëm në fushën e ekonomisë dhe në këtë kuadër ne duam të organizojmë dialogë, të cilët kontribuojnë për balancimin e drejtë të interesave dhe për një rritje ekonomike të qëndrueshme. më shumë

Institucione demokratike dhe të pavarura

Institucione demokratike dhe të pavarura

Në një demokraci të re, FES në mënyre aktive inkurajon aktorë në nivel kombëtar, rajonal dhe komunal të cilët të bashkëpunojnë dhe veprojnë me përgjegjësi dhe integritet, kompetent dhe të orientuar nga dialogu. më shumë

Bashkëpunimi rajonal dhe integrimi në EU

Bashkëpunimi rajonal dhe integrimi në EU

Fondacioni mbështet Shqipërinë në sigurimin e kontributeve konkrete për sigurinë dhe stabilitetin në rajon. Për më tepër, FES angazhohet në rritjen e vetëdijes së publikut për procesin e pranimit në BE. më shumë

Aktivitetet

| Publication, News, Ngjarjet

Qendresa Qytetare ka publikuar raportin e saj për shpenzimet e universiteteve publike në Shqipëri, me mbështetjen e Fondacionit Friedrich Ebert.


më shumë

| Publication, News, Ngjarjet

Ekonomia e gjinisë ishte në fokus të dy eventeve të organizuara në Tiranë më 10 nëntor 2022.


më shumë

| Publication, News, Ngjarjet

Qendra për Studimin e Demokracisë dhe Qeverisjes, e mbështetur nga Friedrich Ebert Stiftung Tirana, ka përfunduar Barometrin Shqiptar të Sigurisë…


më shumë

Publikime

Ripërtëritja e procesit të Berlinit

Bushati, Ditmir

Ripërtëritja e procesit të Berlinit

Tirana, 2022

Shkarko publikimin (280 KB, PDF-File)


Analiza e shpenzimeve financiare të universiteteve publike në shqipëri

Xhemollari, Rigels

Analiza e shpenzimeve financiare të universiteteve publike në shqipëri

Raport monitorimi ; viti akademik 2021 - 2022
Tirana, 2022

Shkarko publikimin (4,4 MB PDF-File)


Intimiteti strategjik

Bushati, Ditmir

Intimiteti strategjik

Tirana, 2022

Shkarko publikimin (100 KB, PDF-File)


Kjo gjithashtu mund të jetë interesante për ju ...

FES Connect

FES Connect

Duke bashkuar njerëzit, në frymën e demokracisë sociale, ne ndajmë burime informacioni në gjuhën angleze nga rrjeti gjerman dhe ai ndërkombëtar të Fondacionit-Friedrich-Ebert.

më shumë

Politika për Evropën

Politika për Evropën

Integrimi evropian duhet të krijohet në një mënyre demokratike, besueshmëri ekonomike-sociale dhe me një politikë të jashtme të barabartë. Ne i dëgjojmë shqetësimet e qytetarëve dhe i identifikojmë vendimmarrësit, duke krijuar mundësi të cilat i qasen një politike transparente.

më shumë

IPS Journal

IPS Journal

“IPS-Journal” është një revistë e re me një trashëgimi shumë të vjetër. Revista nxjerr në pah pabarazinë globale dhe sjell perspektiva të reja për çështje të tilla si mjedisi, integrimi evropian, marrëdhëniet ndërkombëtare, demokracia sociale dhe politika mbi zhvillimin.

më shumë

Facebook

Facebook

Për të mësuar më shumë për FES-in në Tiranë dhe për aktivitetet tona më të fundit, ju mund të na ndiqni dhe në faqen tonë të Facebook-ut.


më shumë

Instagram

Instagram

Për të mësuar më shumë për FES-in në Tiranë dhe për aktivitetet tona më të fundit, ju mund të na ndiqni dhe në Instagram.


më shumë

Dialogu dhe Evropa Juglindore

Dialogu dhe Evropa Juglindore

Pas më shumë se dy dekadave të angazhimit në Evropën Juglindore, FES-i pranon se sfidat dhe problemet që hasen ende në këtë rajon mund të zgjidhen më së miri përmes një kornize të përbashkët rajonale.

më shumë

Kthehu në fillim