Politika e jashtme në fokus

13.06.2024 | Politika e jashtme në fokus

Zgjedhjet për në Parlamentin Europian shoqërohen gjithnjë me pyetjen se kush do ta drejtojë Europën, mirëpo ato nuk janë gjë tjetër veçse 27 zgjedhje…


më shumë

14.05.2024 | Politika e jashtme në fokus

Ashtu siç pritej zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në Maqedoninë e Veriut rikthyen në pushtet partinë konservatore VMRO-DPMNE. Ajo siguroi…


më shumë

19.04.2024 | Politika e jashtme në fokus

Fundjavën e kaluar Irani ndërmorri një sulm të drejtpërdrejtë kundër Izraelit, përmes qindra dronëve dhe raketave nga territori i tij, duke nxjerrë në…


më shumë

28.03.2024 | Politika e jashtme në fokus

Më 28 gusht 2014, kancelarja gjermane Angela Merkel lanҫoi projektin gjerman ambicioz të quajtur Procesi i Berlinit, një iniciativë që synon rritjen e…


më shumë

21.03.2024 | Politika e jashtme në fokus

Albania’s 15th NATO accession anniversary could not have had a better marker than the re-opening of the Kucova air base.This is a strong signal of…


më shumë

12.03.2024 | Politika e jashtme në fokus

Ndërkohë që kemi hyrë në vitin e tretë të luftës në Europë, si pasojë e agresionit rus kundër Ukrainës, dallimi mes veriut dhe jugut të kontinentit…


më shumë

06.02.2024 | Politika e jashtme në fokus

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një pjese të mirë të popullsisë së botës. Në kuptimin…


më shumë

Friedrich-Ebert-Stiftung
Tiranë

Rr. Kajo Karafili
Nd-14, Hyrja 2, Kati 1, Kutia
Postare 1418
Tiranë, Albania

+355(0)4 22 50 986


info.tirana(at)fes.de