Spotlight on Foreign Policy

23.07.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Vitet e fundit, ndryshime të dukshme kanë ndodhur në diplomaci për të përshtatur parimet feministe në politikat e jashtme. Vende si Suedia, Holanda,…


More

13.06.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Zgjedhjet për në Parlamentin Europian shoqërohen gjithnjë me pyetjen se kush do ta drejtojë Europën, mirëpo ato nuk janë gjë tjetër veçse 27 zgjedhje…


More

14.05.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Ashtu siç pritej zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në Maqedoninë e Veriut rikthyen në pushtet partinë konservatore VMRO-DPMNE. Ajo siguroi…


More

19.04.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Fundjavën e kaluar Irani ndërmorri një sulm të drejtpërdrejtë kundër Izraelit, përmes qindra dronëve dhe raketave nga territori i tij, duke nxjerrë në…


More

28.03.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Më 28 gusht 2014, kancelarja gjermane Angela Merkel lanҫoi projektin gjerman ambicioz të quajtur Procesi i Berlinit, një iniciativë që synon rritjen e…


More

21.03.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Albania’s 15th NATO accession anniversary could not have had a better marker than the re-opening of the Kucova air base.This is a strong signal of…


More

12.03.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Ndërkohë që kemi hyrë në vitin e tretë të luftës në Europë, si pasojë e agresionit rus kundër Ukrainës, dallimi mes veriut dhe jugut të kontinentit…


More

06.02.2024 | Spotlight on Foreign Policy

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një pjese të mirë të popullsisë së botës. Në kuptimin…


More

Friedrich-Ebert-Stiftung
Tirana

Rr. Kajo Karafili
Nd-14, Hyrja 2, Kati 1, Kutia
Postare 1418
Tiranë, Albania

+355(0)4 22 50 986


info.tirana(at)fes.de